PRVI HRVATSKI RESTORAN SPECIJALIZIRAN ZA JELA OD

ISTARSKOG TARTUFA

Centar istarske gastronomije i tartufa

Tijekom cijele godine gostima iz cijelog svijeta nude se pažljivo osmišljeni meniji na bazi istarskog tartufa što ih priprema vrsna kuharska ekipa na čelu sa sjajnim chefom Damirom Modrušanom.

LIVADE - U istarskom mjestu Livade nalazi se jedan od najpoznatijih restorana s izborom raznovrsnih jela od nadaleko poznatog istarskog crnog i bijelog tartufa, autohtone aromatične gljive koja se svojom kvalitetom svrstava u sam svjetski vrh ponude tartufa.

 

Radi se, naravno, o restoranu Zigante, koji se nalazi u neposrednoj blizini prirodnog staništa tartufa - Motovunske šume te je prvi hrvatski restoran specijaliziran za jela od istarskoga tartufa.

 

Da se restoran nalazi u samome centru istarskog tartufa potvrđuje i činjenica da je vlasnik restorana, poznati tartufar Giancarlo Zigante, u šetnji Motovunskom šumom 1999. godine pronašao najveći bijeli tartuf s kojim je potom upisan u Guinessovu knjigu rekorda. Danas na ulazu u restoran brončana kopija ovog tartufa (nazvanog “Millenium”), odmah daje do znanja što je simbol restorana.

 

Restoran koji cijele godine posjećuju gosti iz cijeloga svijeta može se pohvaliti mnogim nagradama koje potvrđuju kvalitetu ponude i usluge - više prvih mjesta akcije Dobri restorani u organizaciji Večernjeg lista i hrvatske turističke zajednice, uvrštavanje u Gault Milau (austrijski Michelin), dvije zvjezdice Guida Veronelli (talijanski Michelin)…

 

Tijekom cijele godine gostima iz cijelog svijeta nude se pažljivo osmišljeni meniji na bazi istarskog tartufa što ih priprema vrsna kuharska ekipa na čelu sa sjajnim chefom Damirom Modrušanom. Restoran se može pohvaliti i iznimno bogatom enotekom koja broji mnoga domaća i strana vina.

 

Osim uživanja u bogatom jelovniku i kvalitetnim vinima, gostima je na raspolaganju razvijena ponuda popratnih sadržaja, kao što su degustacije različitih maštovitih proizvoda na bazi tartufa, tečaj kuhanja jela s tartufima pod mentorstvom chefa Modrušana te pokazno traženje tartufa u Motovunskoj šumi, a na raspolaganju su i tri luksuzna apartmana te ekskluzivna trgovina s proizvodima obitelji Zigante.

 

Sezona crnog tartufa traje cijelu godinu, a sezona poznatijeg bijelog tartufa od rujna do kraja godine. Zato je ova jesen idealno vrijeme za posjetu Restoranu Zigante i uživanju u svježim tartufima, tzv. dijamantima gastronomije.

LIVADE TARTUFI d. o. o. za trgovinu i preradu tartufa, putnička agencija

LIVADE TARTUFI d. o. o.

Livade 7, 52427 LIVADE

Matični broj: 01720180

Trgovački sud u Rijeci

GIANCARLO ZIGANTE

ZAGREBAČKA BANKA d.d.

HR6423600001102016897

NAZOVITE NAS

  +385 52 664 302

  +385 91 4777 410

REZERVIRAJ