U sklopu masterclassa, koji je održan 16.11.2016. chef Damir pokazao je kroz tri slijeda kako se pripremaju jela s tartufima, čak i u slasticama.

Chef Damir Modrušan & tvrtka Miele prezentirali okuse i mirise Istre u Zagrebu

Tvrtka Miele, proizvođač kućanskih uređaja, slijedeći filozofiju o odgovornom ponašanju prema okolini i društvu, organizira u Zagrebu gastro radionice s poznatim osobama u sklopu svog programa nazvanog masterclass.

Gastro radionice organiziraju se u suradnji s vodećim europskim udruženjem mladih chefova, JRE- Jeunes Restaurateurs, koje okuplja 340 chefova iz 16 europskih zemalja, dobi od 23 do 42 godine. Njih 180 nosi između jedne i tri Michelinove zvjezdice.

 

Radionice su namjenjene kuharskim  početnicima i svim zaljubljenicima u kulinarstvo. Uče se osnovna znanja i vještine u pripremi hrane, obradi i tehnološkim postupcima te daju praktični savjeti. Kako tvrtka ima poslovnice u svim krajevima svijeta, unosi se dašak drugih  kultura i predstavljaju razne nacionalne kuhinje.

 

ChefDamir Modrušan, ušao je zaslužno u ovo prestižno društvo, radeći kao glavni kuhar u restoranu Zigante u Livadama, koji je, pored još 12 drugih restorana iz Hrvatske,  član udruge JRE. Najbolji je poznavatelj i majstor u spravljanju jela od tartufa, od kojih svojim vještim rukama i neiscrpnim idejama pravi prava mala umjetnička djela na tanjuru. Priprema hranu koja privlači posebnim mirisom tartufa i istarskog začinskog bilja,  izuzetno je ukusna i estetski privlačna.

 

U sklopu masterclassa, koji je održan 16.11.2016. chef Damir pokazao je kroz tri slijeda kako se pripremaju jela s tartufima, čak i u slasticama. Polaznici su naučili što su to Tuber Magnatum Pico i Tuber Aestivum, kako i kada ih koristiti, kako prepoznati kvalitetu te kako čuvati tartufe. Vina koja su pratila jelovnik osigurala je Miva Galerija vina.

 

Jelovnik s kojim je Damir Modrušan oduševio sve prisutne:

 

  • WELCOME CANAPE

 Pašteta od gusje jetre & mousse od sira s tartufom.

 "Veuve Clicquot brut"

 

  • PREDJELO

 Raviolon punjen pireom od krumpira i žumanjkom na mladome špinatu u umaku od bijeloga tartufa i kestena.

 "Galić - Bijelo 9" 2013.

 

  • GLAVNO JELO

 Biftek tagliata sous vide & grill i krema od crnoga tartufa.

 "Terrazas de los Andes - Argentina Malbec reserva" 2012.

 

  • DESERT

 Souffle od bijele čokolade, cruble od badema i lješnjaka, krema od vanilije s tartufom.

 "Adžić - Graševina izborna berba" 2010.

 

Ova radionica spojila je dva savršenstva: dobar alat, koji je osigurala tvrtka Miele, i do izvrsnosti izbrušen zanat Damira Modrušana!

 

 

 

 

.

 

 

LIVADE TARTUFI d. o. o. za trgovinu i preradu tartufa, putnička agencija

LIVADE TARTUFI d. o. o.

Livade 7, 52427 LIVADE

Matični broj: 01720180

Trgovački sud u Rijeci

GIANCARLO ZIGANTE

ZAGREBAČKA BANKA d.d.

HR6423600001102016897

NAZOVITE NAS

  +385 52 664 302

  +385 91 4777 410

REZERVIRAJ