Chef

Damir

Modrušan

Damir Modrušan, rođen Puli 1970.godine. Završio je ugostiteljsku školu u Puli, smjer kuhar. Nakon završetka školovanja 1989.godine. Zapošljava se u Arenaturistu - tada vodećoj ugostiteljskoj firmi u Puli. 1993. godine odlazi u Italiju i radi kao drugi kuhar u Hotelu Top-residence u Passo Tonale.

 

Nakon zimske sezone odlazi u Folgaridu, mjesto blizu svijetskog poznatog skijališta Madona di Camiglio i radi kao prvi kuhar u Hotelu Gran Baita.1995. godine se vraća u svoj rodni grad i počinje raditi u rastoranu Bodulka u Šišanu kraj Pule, koji je tada bio među najboljim restoranima u Hrvatskoj. Već sljedeće godine odlazi na mjesto glavnog kuhara u poznati Hotel restoran Valssabbion u Pješčanu uvalu.

 

Tu dolazi do uspona u hrvatskoj gastronomiji i ima sreću da kuha za svjetske poznate ličnosti kao što su Sting, Naomi Campbell, Julio Iglesias, Romano Prodi, Joe Cocker, Anastasia i mnogi drugi... 2002. godine odlazi u Restaurant Zigante na mjesto chefa i po prvi puta samostalno vodi kuhinju u kojoj su sve kreacije jela na tanjuru njegove ideje. S restoranom Zigante dolazi do TOP restorana u Hrvatskoj, pa i poznatog i u susjednim zemljama. Izbor svježih namirnica koje Damir koristi u svojoj kuhinji je uvijek raznolik.

 

Prateći sezone tartufa, a tako i sezonskih namirnica, krerira menu koji dobiva potpuni doživljaj kada se sljubi sa vinima. Skromnost i znanje Damira je dovelo je do čelnog čovjeka formule jedan, koji je čuo za njega i pozvao ga kod sebe na jahtu da bude njemu i njegovoj obitelji osobni kuhar. Bernie Ecclestone i Niki Lauda uživali su u delicijama koje je Damir spremao s tartufima. Godinama se usavršava u jelima s tartufima, odlazi na edukacije u Belgiju, Italiju i Francusku.

NAZOVITE NAS

  +385 52 664 302

  +385 91 4777 410

REZERVIRAJ