JRE

*ŠTO JE JRE?

42 godine gastronomske tradicije

 

Nicole Seitz, Voditeljica komunikacija u poznatoj francuskoj kući Grand Marnier od 1953. do 1998., posjetila je zahvaljujući svome poslu većinu vodećih francuskih restorana. Malo pomalo, sprijateljila se s mnogim velikim chefovima i njihovom djecom, a oni su joj priopćili svoju želju da se druže i upoznaju s djecom drugih chefova. Bila je uvjerena da Grand Marnier, kao chefovirma u njihovom nastojanju i podržati razmjenu kulinarskih znanja s ciljem da se jača duh solidarnosti i prijateljstva.

 

Tako je godine 1974, osnovana udrugu za mlade chefove, vlasnike restorana, po imenu Jeunes Restaurateurs d'Europe (u prijevodu: "Mladi chefovi Europe"), a od tada do danas se razvila u jednu od elitnih asocijacija za visoku gastronomiju. Danas, nakon 42 godine neprekidnog postojanja i rasta, Jeunes Restaurateurs d'Europe ima 340 chefova koji žive i rade u 16 europskih zemalja. Od 340 chefova njih 160 imaju Michelinove zvjezdice.

 

Standarde ovih restorana u Hrvatskoj  zadovoljava svega 13 restorana, a to su:

Zigante Livade, San Rocco Brtonigla, Pergola Savudrija, Marina Novigrad, Monte Rovinj, Draga di Lovrana Lovran, Plavi podrum Volosko, Boškinac Pag, Foša Zadar, Pelegrini Šibenik, Paradigma Split, Dubravkin put Zagreb, Bistro Apetit Zagreb.

 

 

NAZOVITE NAS

  +385 52 664 302

  +385 91 4777 410

REZERVIRAJ