Restoran Zigante dobio preporuku u prestižnom Michelinovom vodiču

Naći se u Michelinovom vodiču najveće je svjetsko priznanje.

Michelin je u srijedu, 01.02.2017. na svom službenom Twitter profilu objavio kako su po prvi put napravili selekciju restorana u Hrvatskoj i na svoje digitalno izdanje uvrstili 35 hrvatskih restorana.

 

Svoju prvu zvjedicu u Hrvatskoj dodijelili su rovinjskom restoranu Monte, a ostala 34 restorana koja su dobila visoku preporuku su u Zagrebu, Dubrovniku i Istri.

 

Od istarskih restorana svoje mjesto u ovom prestižnom društvu našao je i restoran Zigante iz Livada, za koje je ovo iznimno priznanje i čast u daljnjem poslovanju, ali i obveza da i dalje na najbolji mogući način promoviraju visoku hrvatsku gastronomiju.

 

Michelin vodič jedan je od najpriznatijihi najpopularnijih specijaliziranih gastronomskih vodiča u svijetu i najcjenjeniji način rangiranja za restorane i kuhinje visoke kvalitete.Biti dio te priče, znači biti u samom vrhu svjetske visoke gastronomije.

 

Vodič ima svoj poseban sustav vrednovanja baziran na kvaliteti sastojaka, vještini pripreme i njihove kombinacije, razini kreativnosti, ustrajnošću kulinarskih standarda i vrijednošću koju konzument dobiva za novac. Kod restorana s jednom ili dvije zvjezdice bitna je samo kuhinja i ono što je gostu servirano, ne obazirući se na interijer i dekoracije, dok se kod najboljih gleda sve – poput usluge, dekora, pa čak infrastrukture.Restoran može dobiti jednu do tri zvjezdice, a borba za njih u svijetu visoke gastronomije ne prestaje.

 

Nadamo se da će se broj restorana koji će dobiti Michelinovu preporuku i zvjezdice u Hrvatskoj samo povećavati, jer hrvatska gastronomija zaista ima što i pružiti.

 

 

 

 

 

LIVADE TARTUFI d. o. o. za trgovinu i preradu tartufa, putnička agencija

LIVADE TARTUFI d. o. o.

Livade 7, 52427 LIVADE

Matični broj: 01720180

Trgovački sud u Rijeci

GIANCARLO ZIGANTE

ZAGREBAČKA BANKA d.d.

HR6423600001102016897

NAZOVITE NAS

  +385 52 664 302

  +385 91 4777 410

REZERVIRAJ