SAJAM TARTUFA

Pravo mjesto za sve tartufiste i one koji će to tek postati

U Livadama, najbogatijem izvoru istarskih tartufa, svake se godine održava međunarodna gurmanska izložba Dani Zigante tartufa.

 

Tartuf je oduvijek bio obožavan i tražen, a danas je toliko rijedak da za njega u Francuskoj održavaju mise. Svjesni smo vrijednosti svojeg prirodnog bogatstva pa u čast istarskog „dijamanta kuhinje“ svake godine organiziramo sajam tartufa.

 

Dani Zigante tartufa održavaju se u Livadama, u srcu doline rijeke Mirne i nadomak Motovunske šume proslavljene tartufima, a traju čak sedam vikenda - svake subote i nedjelje od kraja rujna do početka studenoga. Sajam je idealna prilika za upoznavanje s istarskim tartufima, ali i mnogim drugim vrhunskim autohtonim proizvodima Istre.

Što se nudi?

 

Na Danima Zigante tartufa za vas se priprema:

 

Raznolika izložba bijelih i crnih svježih tartufa te preko 50 različitih proizvoda od tartufa Zigante. Mnoge od delicija s tartufima mogu se i kušati te kupiti na samoj izložbi.

 

Promocija autohtonih istarskih proizvoda poput pršuta, sira, maslinovih ulja, meda i rakija vrhunskih lokalnih proizvođača. Svi proizvodi ponuđeni su po promotivnim cijenama.

 

Bogata međunarodna izložba vina u kojoj sudjeluju brojni vinari iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Sva vrhunska vina mogu se degustirati i kupiti po promotivnim cijenama.

 

Nezaboravna potraga za tartufima u Motovunskoj šumi. Tijekom vožnje turističkim vlakićem „stazom tartufa“ vodič goste upoznaje s tartufarstvom u Istri. Po dolasku u šumu, gosti uživaju u nezaboravnom iskustvu traženja tartufa uz licenciranog tartufara i njegove pse tragače.

 

Uzbudljiv kulinarski show u kojem mnogi domaći i strani vrhunski chefovi pripremaju omiljene specijalitete s tartufima koji se mogu i degustirati.

Vrhunac sajma - licitacija bijelog tartufa! Bira se najljepši i najveći bijeli tartuf, koji se potom prodaje na javnoj dražbi.

 

Zabavna nagradna igra u kojoj sudjeluju svi posjetitelji. Na kraju svakog sajamskog dana izvlači se nekoliko sretnih dobitnika poklon paketa, a na završnom izvlačenju najsretniji posjetitelj osvaja glavnu nagradu - vikend za dvoje u sobama Zigante**** s romantičnom večerom u restoranu Zigante.

 

Degustacijski paketi

 

Tijekom sajma gostima se na izbor nude dva degustacijska paketa, kreirana za istinski doživljaj karakterističnih istarskih okusa i mirisa:

 

U crnom sajamskom paketu kao ulaznica na sajam dobiva se čaša za neograničenu besplatnu degustaciju svih izloženih vrhunskih vina. Kad budete spremni za pauzu, za vas ćemo pripremiti domaću tjesteninu s aromatičnim svježim crnim tartufom uz koju ćemo vam poslužiti i čašu harmonične Malvazije Zigante.

 

Oni koji se odluče za bijeli sajamski paket, počastit će se domaćom tjesteninom s intenzivnim svježim bijelim tartufom i čašom Malvazije Zigante, koja će dodatno zaokružiti okuse. I ovaj paket uključuje čašu za neograničenu besplatnu degustaciju vrhunskih vina svih vinara izlagača na sajmu.

 

Naša preporuka

 

Posjetiteljima sajma svakako preporučujemo jedinstveni doživljaj pokaznog traženja tartufa u obližnjoj Motovunskoj šumi. Gosti mogu zadržati i ponijeti kući sve tartufe koje pronađu ili ih naš vrhunski chef može pripremiti u jelu po njihovu izboru.

 

Kontaktirajte nas na info@livadetartufi.com

 

LIVADE TARTUFI d. o. o. za trgovinu i preradu tartufa, putnička agencija

LIVADE TARTUFI d. o. o.

Livade 7, 52427 LIVADE

Matični broj: 01720180

Trgovački sud u Rijeci

GIANCARLO ZIGANTE

ZAGREBAČKA BANKA d.d.

HR6423600001102016897

NAZOVITE NAS

  +385 52 664 302

  +385 91 4777 410

REZERVIRAJ