michelin logo

O nama

O Restoranu

About image

O Restoranu

O RESTORANU

Mnogo je odličnih restorana, no samo je Zigante potpuno posvećen kreiranju jedinstvenih jela s tartufima koja istarski tuber uzdižu na poziciju koju zaista zaslužuje.

Restoran Zigante otvoren je kako bi gostima prezentirao mogućnosti primjene tartufa u kulinarstvu i prvi je hrvatski restoran specijaliziran za jela s tartufima. Smješten u srcu Livada, u neposrednoj blizini jednog od najplodnijih prirodnih staništa tartufa, Zigante ima poziciju kakvom se ne može pohvaliti mnogo restorana na svijetu.

U restoranu se tijekom cijele godine nudi pažljivo osmišljen meni temeljen na svježim tartufima, kreiran prvenstveno prema sezoni berbe istarskih tartufa. Tako se jela sa svježim crnim tartufom nude cijele godine, dok se ona s rijetkim bijelim tartufom pripremaju samo između listopada i prosinca. Specifična jela prati i bogata enoteka s brojnim domaćim i stranim vinima.

Kuhari i sommelieri restorana nositelji su brojnih međunarodnih priznanja za svoj rad, a među ostalim nagradama, Zigante je 2005. osvojio prvo mjesto u kategoriji „Dobri hrvatski restorani“. Stoga ne čudi da ovaj restoran u malom istarskom selu posjećuju gosti iz svih krajeva svijeta.