michelin logo

O nama

O nama

O NAMA

RESTAURANT ZIGANTE smješten je u samom srcu Istre, u mjestašcu Livade, nedaleko od poznate Motovunske šume - između Motovuna i Oprtlja.

Kroz Livade prolazi stari tok rijeke Mirne, a ovuda je nekada prolazila i Parenzana. Ovo tipično istarsko mjesto, strance, ali i domaće turiste privlači svojim mirom i bogatstvom prirodnih ljepota, te naravno činjenicom da se u okolnim šumama nalazi jedno od najpoznatijih staništa tartufa u svijetu.

ČITAJ VIŠE

O RESTORANU

Mnogo je odličnih restorana, no samo je Zigante potpuno posvećen kreiranju jedinstvenih jela s tartufima koja istarski tuber uzdižu na poziciju koju zaista zaslužuje.

Restoran Zigante otvoren je kako bi gostima prezentirao mogućnosti primjene tartufa u kulinarstvu i prvi je hrvatski restoran specijaliziran za jela s tartufima. Smješten u srcu Livada.

ČITAJ VIŠE

ŠTO JE JRE?

42 godine gastronomske tradicije

Nicole Seitz, Voditeljica komunikacija u poznatoj francuskoj kući Grand Marnier od 1953. do 1998., posjetila je zahvaljujući svome poslu većinu vodećih francuskih restorana. Malo pomalo, sprijateljila se s mnogim velikim chefovima i njihovom djecom, a oni su joj priopćili svoju želju da se druže i upoznaju s djecom drugih chefova. Bila je uvjerena da preko Grand Marniera mladim chefovima može pomoći u njihovom razvoju i podržati razmjenu kulinarskih znanja s ciljem da se ojača duh solidarnosti i prijateljstva.

ČITAJ VIŠE