michelin logo

O nama

O nama

About image

O nama

RESTAURANT ZIGANTE

RESTAURANT ZIGANTE smješten je u samom srcu Istre, u mjestašcu Livade, nedaleko od poznate Motovunske šume - između Motovuna i Oprtlja.

Kroz Livade prolazi stari tok rijeke Mirne, a ovuda je nekada prolazila i Parenzana. Ovo tipično istarsko mjesto, strance, ali i domaće turiste privlači svojim mirom i bogatstvom prirodnih ljepota, te naravno činjenicom da se u okolnim šumama nalazi jedno od najpoznatijih staništa tartufa u svijetu.

Upravo je 1999. godine u blizini Livada, točnije u čuvenoj Motovunskoj šumi, gospodin Giancarlo Zigante, u pratnji svoje kujice Diane, pronašao najveći bijeli tartuf, primjerak čuvene sorte Tuber magnatum Pico, težak 1,31 kg, koji je kao najveći na svijetu ušao u Guinnessovu knjigu rekorda! Taj je događaj Livade nadaleko proslavio kao svjetski centar ove iznimno cijenjene podzemne gljive.

Prva trgovina Zigante proizvoda od tartufa otvorena je 2000. godine upravo u Livadama. Nakon toga uslijedio je hrabar korak i godine 2002. otvoren je i restoran koji je u samo dvije godine ušao u sam vrh hrvatske gastronomije. Preuređen je 2005. godine i proširen VIP-salom, a od lipnja 2007.godine i trima luksuznim sobama s četiri zvjezdice.

Kao prvi hrvatski restoran specijaliziran za jela od istarskog tartufa, tijekom cijele godine ovdje se nudi pažljivo osmišljen menu na bazi svježih tartufa.

Restoran se može pohvaliti i iznimno bogatom enotekom koja broji mnoga domaća i strana vina. Osoblje restorana, naši kuhari i sommelieri, nositelji su brojnih međunarodnih priznanja za svoj rad.

Osim menija nedvojbeno jedinstvenog u svijetu, nudimo i mogućnost organiziranja poslovnih ručkova, večera, degustacija i drugih događanja, te smještaj u luksuzno opremljenim sobama.

Naši gosti dolaze iz svih krajeva svijeta, no svi imaju jednu zajedničku osobinu: ljubitelji su vrhunske gastronomije.

Pozivamo Vas da nas posjetite, odmorite se u središtu pitoreskne Istre i sami se uvjerite u zavodljivost vrhunskih specijaliteta u RESTAURANTU ZIGANTE.