Harmonija autentičnog jelovnika i vrhunskih vina

Harmonija autentičnog jelovnika i vrhunskih vina

Vino ima sposobnost naglasiti istančane okuse jela i upotpuniti gastronomsko iskustvo zbog čega u restoranu Zigante posvećujemo iznimnu pažnju prilikom sastavljanja vinske karte čija vina naglašavaju delikatne okuse istarskog tartufa. Idealan odabir vina ovisi o odabiru specijaliteta s našeg jedinstvenog jelovnika. Kako bi se komplementaran spoj osigurao, u vinskoj karti se nalaze šampanjci, pjenušava vina, bijela, rose i crvena te slatka vina koja će na svoj način obogatiti kušanje određenih jela. Iako se ponajviše zasniva na vrhunskim lokalnim primjercima istarskih vinara kao što su malvazija i teran, ponudu krase i istaknuta europska vina poput talijanske rebule i francuskog Dom Perignona.

Neka od pjenušavih vina u ponudi su: Misal Prestige, Misal Blanc de Blancs, Rose; od bijelih: Malvazija, Alba, Virgo; od crvenih: Gran Teran, Teran, Santa Elisabetta; a od naših vina nudimo: Unicum, Merlot, Malvaziju, Brut, Rose Castagnu i dr. Naša opsežna ponuda gostima pruža priliku da iskuse nove sorte i iskorače izvan uobičajenog. Zadovoljstvo nam je ponuditi klasike kao i nova otkrića koja predstavljaju našu težnju kvaliteti, vrijednosti i afinitet prema našoj ponudi hrane. Najvažniji parametar pri odabiru vina za našu listu je da vino mora nadopunjavati naš izbor jelovnika.

Ljubitelji vina uživat će u procesu sparivanja vina s okusima odabranog jela, a za nepogrešiv izbor tu je naš stručni sommelier koji će vam svojim prijedlozima osigurati cjeloviti gastronomski užitak.

Rezervirajte stol

Doživite jedinstvene ukuse

Pozivamo vas na jedinstveno kulinarsko iskustvo koje ćete zauvijek pamtiti