michelin logo

Novosti

Vijesti i Događanja

13/05/2019

I NJEŽNO I STRASNO PRIJATELJSTVO: TARTUFI A̕LA ZIGANTE I MENEGHETTI VINA!

Ne želite jelom samo zadovoljiti osjećaj gladi? Vino vam je više od pića? Vinske večeri u Restaurantu Zigante ne smijete propustiti!

U Restaurantu Zigante, održana je u petak, 18.11.2016. prva  u sklopu našeg ovozimskog  programa vinskih večeri.  Svoja vina predstavila je vinarija Meneghetti.

Vinarija Meneghetti jedna je od renomiranih istarskih vinarija, smještena na jugozapadnom dijelu Istre nasuprot Brijuna i nudi bogat izbor bijelih, roze i crnih vina te pjenušaca. To su vina koja  zrače posebnom elegancijom, profinjenošću i usklađenošću aroma.

Predstavnik vinarije bio je gospodin Walter Filiputti, glavni enolog,  vinski stručnjak i vrstan poznavatelj vina, koji je gostima na vrlo osebujan  način predstavio vinariju i vina koja su se posluživala uz večeru.

Restaurant Zigante ovim  vinskim večerima želi pružiti svojim gostima ono najbolje što Istra može dati. Vrhunska vina praćena izvrsnim kulinarskim kreacijama chefa Damira Modrušana, velikog znalca istarske kuhinje u čijim rukama jela s najkvalitetnijim tartufima postaju umjetnička djela.

Gosti su bili više nego zadovoljni cijelom večerom, ambijentom, hranom, vinom , ali i prezentacijom ponuđenog. Interaktivno su sudjelovali u edukaciji, a nisu zaostajali niti u degustaciji.

Prve vinske večeri gosti su uživali u 4 slijeda:

      Pjenušac Meneghetti

      Meneghetti White

      Meneghetti Red

      Kava

Nadamo se da će naše vinske večeri i dalje biti mjesto okupljanja istinskih poznavatelja i ljubitelja hrane i vina, koji znaju prepoznati kvalitetu i izvornost istarske gastro i eno ponude.