michelin logo

Novosti

Vijesti i Događanja

19/11/2020

Jesenski okusi restorana Zigante

Jesen je najljepše doba za uživanje u netaknutoj prirodi Istre gdje se, osim polja maslina i vinove loze, u ovo doba godine pronalaze i podzemni gastronomski dragulji – tartufi. Isti su poznati ne samo u nas, već i u cijelom svijetu, a njihove gastronomske nijanse zaista valja kušati.

Restoran Zigante, smješten u samom srcu Istre u centru svijeta tartufa Livadama, nedaleko od Motovunske šume, nudi pregršt ukusnih originalnih recepata uz vrhunske tartufe koji će očarati svako nepce.

Na bogatom meniju restorana možete pronaći razne gastronomske specijalitete a la carte, od carpaccia od junećeg bifteka do fileta jadranske ribe sa svježim bijelim tartufom. Jedan od specijaliteta ovosezonske ponude su gnocchi od krumpirovog tijesta punjeni bijelom čokoladom s  tartufima. Priprema se tako, da se uvaljaju u krušne mrvice, a potom zaprže na maslacu od tartufa. U konačnici su servirani sa sabayonom od muškata čime predstavljaju zaista ukusan i topao jesenski desert s tartufima.

Kako bi taj gastronomski doživljaj tartufa bio potpun, restoran Zigante pobrinuo se i da Vam ponudi pravo vino za svaki odabrani specijalitet. Stoga uživajte u jesenskim mirisima i okusima te se prepustite gastronomskoj harmoniji u restoranu Zigante!