michelin logo jre logo

Novosti

Vijesti i Događanja

05/08/2019

Kuhanje je umjetnost

Svaka kultura ima jedinstvenu „filozofiju“ pripremanja hrane. Način na koji pripremamo hranu puno govori o nama, o našim običajima, tradiciji. Pripremanje hrane odnosno kuhanje nije isključivo „kuhanje“ u pravom smislu riječi. Radi se o istraživanju okusa, mirisa i boja te uspješnom kombiniranju svega navedenog s ciljem stvaranja jedinstvenog gurmanskog užitka. 

No to nije sve. Prezentacija odnosno serviranje hrane jednako je važno kao i okusi, mirisi i tekstura pojedinih namirnica. Način na koji hrana izgleda na tanjuru je melem za oči, a harmonija okusa i mirisa melem za naša nepca.

Prilikom serviranja hrane treba obratiti pozornost na uspješno balansiranje između raznolikosti i kontrasta. Poželjno je imati različite teksture na tanjuru, no izuzetno je bitno pravilno ih iskombinirati. 

U restoranu Zigante iskusno i profesionalno osoblje svakodnevno priprema jedinstvene gurmanske zalogaje koristeći autohtone istarske namirnice kao što su tartufi (bijeli), istarski pršut, domaći sir, boškarin i sl.

Požurite i rezervirajte vaše mjesto u Zigante restoranu smještenom u pitoresknom mjestašcu u srcu Istre. 

Čekamo vas!