michelin logo jre logo

Novosti

Vijesti i Događanja

07/07/2020

Livade – magično mjesto koje krije dragulje prirode

Rijetko postoji takvo mjesto koje je intrigantno i zanimljivo, dok u isto vrijeme pruža misteriju, kao i nevjerojatne gastronomske tajne okusa i receptura. Nećemo se zavaravati, Istra je upravo takva – njeno nevjerojatno bogatstvo prirode i ljepota kulture, povijesti i tradicije, teme su brojnih pjesama i priča, a jedno mjesto podno Motovuna krije male i ukusne dragulje prirode – tartufe.

Mjesto Livade rado se naziva i domom istarskog tartufa – to malo mjesto predstavlja središte svih doživljaja traganja i kušanja ovih najukusnijih gljiva. Ako se želite prepustiti jedinstvenim aromama tartufa, najbolje mjesto za kušanje nevjerojatnih receptura jest restoran Zigante koji se smjestio upravo u Livadama.

Nevjerojatan spoj okusa i mirisa mora i šume, predstavljaju tradiciju s ruhom suvremenosti i modernizma dok na jedinstven način kombiniraju kulinarstvo i estetiku. Zigante ponuda recepata i kušanja usklađena je sa sezonama tartufa, a umijeće chefova njihove kuhinje prilikom svakog kušanja pružat će Vam nevjerojatne okuse, arome i teksture kreirajući onu konačnu ekstazu uz naglasak zadirkivanja Vašega nepca i okusnih pupoljaka.