O nama

Mi ostvarujemo izvrsnost

Ispunjavamo Vaše najviše kulinarske standarde

Giancarlo Zigante discovered the world's largest truffle

Godine 1999. Giancarlo Zigante otkrio je najveći bijeli tartuf na svijetu.

Dana 2. studenog 1999. godine Giancarlo Zigante je zajedno sa svojim psom Dianom u Motovunskoj šumi kod Livada pronašao bijeli tartuf težak 1,31 kg.
Ono što je pronašao postavilo je novi svjetski rekord i ovaj Millenium tartuf ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveći bijeli tartuf ikada pronađen do tada.

Od tog trenutka nije prošla niti jedna noć da Giancarlo, prije nego što je zaspao, nije razmišljao o događaju koji mu je preokrenuo život. Giancarlo nikada nije prodao taj rekordni bijeli tartuf. Imao je nešto drugo na umu. Njegova misija bila je konzumirati tartuf na mjestu gdje je pronađen – u Istri.

Taj je tartuf narezan na kriške poslužio na večeri za stotinjak uzvanika. Zahvaljujući ovoj odluci Livade postaje svjetski centar bijelog tartufa i pravo odredište ljubitelja tartufa i gurmana. Trajnu uspomenu na taj kapitalni ulov budi brončani kalup rekordnog tartufa na samom ulazu u restoran Zigante u Livadama.

Upoznajte obitelj Zigante

Iza restorana Zigante stoji obitelj Zigante. Obiteljska misija nadilazi pružanje svježih sezonskih tartufa tijekom cijele godine; težimo stvaranju jedinstvenog iskustva, stvarajući posebne trenutke koji ostaju u sjećanju gostiju. Istovremeno, cilj nam je educirati o tartufima i Istri, vjerujući da svaki sastojak ima priču za ispričati, a svaki tartuf ima povijest koju treba podijeliti.

Zigante Fami
zigante truffles black truffle (1)

Od šume do stola

Smješten samo nekoliko koraka od očaravajuće Motovunske šume, naš restoran Zigante nudi jedinstveno iskustvo objedovanja gdje se miris svježih tartufa širi zrakom, a okusi su svjedočanstvo naše blizine ovom kulinarskom blagu. U Zigante restoranu možete doživjeti čari tartufa tijekom cijele godine, osiguravajući neusporedivu gozbu za vaša osjetila.

Rezervirajte stol

Doživite jedinstvene ukuse

Pozivamo vas na jedinstveno kulinarsko iskustvo koje ćete zauvijek pamtiti