Zigante dani tartufa 2022

Zigante dani tartufa 2022

Za sve ljubitelje tartufa ili za sve one koji će tek postati i žele doživjeti ovaj jedinstveni i vrijedni gomolj i zasladiti svoje nepce, ovo je događaj za vas!

Dani tartufa Zigante svake se godine održavaju u samom srcu Istre – Livadama. Selo je smješteno u blizini slikovitog grada Motovuna na brežuljku, koji je okružen poznatom Motovunskom šumom. Ova zelena oaza smatra se najbogatijim nalazištem bijelih tartufa, iako se može naći u gotovo svim dolinama u regiji. To čini Livade središtem istarskog bijelog tartufa i mjestom gdje se može kušati tradicija Istre. Kako biste obogatili svoje iskustvo, tu je raznolik program koji uključuje sajam tartufa, međunarodnu izložbu vina i drugih domaćih istarskih proizvoda (kao što su istarski pršut, kobasica, sir, med, maslinovo ulje, rakija), demonstracije lova na tartufe u šumi, te razne degustacije specijaliteta s tartufima koje su predstavili poznati kuhari.

Manifestacija privlači brojne lovce na tartufe, cijenjene kuhare, travel blogere, gastronomske stručnjake, gastropromotore tartufa, političare, umjetnike, poznate osobe itd. Gosti iz Slovenije, Italije, Njemačke, Austrije, pa i dalekog Japana dolaze kušati ovu jedinstvenu gljivu, diviti se ljepoti kraja i sami sudjelovati u pronalaženju tartufa.

Zigante dani tartufa održavat će se svakog vikenda u listopadu.

Rezervirajte stol

Doživite jedinstvene ukuse

Pozivamo vas na jedinstveno kulinarsko iskustvo koje ćete zauvijek pamtiti